Biskvier med hallonfyllning och vit choklad på toppen
Bottnar:
300 g mandelmassa
1 äggvita
1 msk strösocker
Fyllning:
100 g smör, rumsvarmt
1,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
3 msk hallonsylt
4 droppar röd karamellfärg
Topping:
150 g vitchoklad
1 klick smör
Gör så här:
*Riv mandelmassan och blanda med äggvitan och sockret tll en slät smet.
*Lägg ut på en bakplåtsklädd plåt och tryck smeta ut till cirklar, inte för tjock, och inte för tunn.
*Grädad i ugnen i 175 grader i 15 min.
*Vänta tills bottnarna svalnat helt.
*Blanda alla ingredienser till fyllningen och bred på. De ska vara "toppigast" i mitten.
*Ställ in i frysen i minst 1 timma.
*Hacka chokladen och lägg i en skål som du sätter över sjudande vatten. Smält alltså chokladen i vattenbad och lägg i en klick smör.
*Ta ut kakorna ur frysen och doppa en och en i chokladen så att den täcker den hallonröda fyllningen.
*Låt stelna på bakplåtspapper och förvara biskvierna i en burk med tätslutande lock.
Blev väldigt nöjda med dem. Första gången jag gjorde biskvier
Dem där gör jag på tisdag kväll!! De ser jättegoda ut, visade dem för mamma också som höll med :)
Jag bor i galgamarken numera, så jag kan gå in till stan på 15 minuter!