4 år av kärlek♥
Att man kan älska någon så mycket! Vi är två otroligt lika personer - men samtidigt så olika. Medans jag alltid vill ha koll på allt och ha allting planerat, så är Fredrik den som tar varje minut som den kommer. Jag är den som måste ha något att göra hela tiden och han vill bara ta det lugnt (ibland tvätom). Jag är den som alltid vill ha koll på tiden och inte bli försenad, medan F är en riktig tidsoptimist som står och borsta tänderna fortfarande mendans jag redan är klar och står med skorna på för att åka. Vilket fall så går det ihop och vi kompletterar varandra väldigt bra, tro det eller ej! Vi kan både skratta och gråta tillasammans och jag känner att det är en otroligt lättnad att ha någon hos sig! Våra dagar består av skratt och massa av kärlek! ♥
Den allra första pussbilden på oss♥ (som fångast på bild vill säga)
rocky road
Undrar dock hur många som kommer finnas kvar till självaste julafton!?
600 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 påsar dumlekola
2 nävar mini marshmallows
3 dl salta jordnötter
1 dl skalade pistagenötter
Gör så här
1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).
2. Blanda samtliga ingredienser.
3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.
4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.
Cornflakes crisps
Ett av de godaste julgodiset jag smakat!
I år provade jag att lägga dem i formar. Ett tips så blir det inte lika kladdigt:)
Ingredienser
100 100 g ljus mjölkchoklad
1 1 block (250 g) nougat
1 1 burk (350 g) nutella
1 1 l cornflakes
300 300 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Gör så här
1. Hacka den ljusa mjölkchokladen och smält den tillsammans med tärnad nougat och nutella i ett vattenbad (i en stor skål över en kastrull med kokande vatten). Ta av skålen från värmen.
2. Vänd försiktigt ner cornflakes i chokladblandningen.
3. Häll ut detta i en liten rektangulär form, 26 x 13 cm klädd med bakplåtspapper. Packa försiktigt ihop smeten så att inga lufthål uppstår.
4. Låt stelna i kylen och skär kakan i 2 x 4 cm breda bars/bitar.
5. Finhacka den mörka chokladen. Smält 1/3 av den i ett vattenbad, tag av skålen från värmen och rör i resten av chokladen tills allt smält. Låt svalna under omrörning till cirka 28 grader.
6. Doppa bitarna i choklad, gärna med hjälp av en gaffel. Låt dem rinna av på ett galler (med bakplåtspapper under).
(Receptet är ett av Leilas underbara recept!)
Min födelsedag idag:)
Idag ska jag göra precis vad jag vill!
Såå fint!
Ett steg närmre min vita drömm!
vad tror ni?
Jobbigare än vad jag trodde och jag får nog be F om hjälp ändå!